preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Srdoči" Rijeka

Login
Mali novinari

Raspored informacija

    

    

 

Prehrana učenika

DOKUMENTI ŠKOLE

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Dabar 2017.

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2012.

Ukupno: 1042901
Ovaj mjesec: 7406
Ovaj tjedan: 175
Danas: 175
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PROJEKT ŠKOLSKIH JELOVNIKA
Autor: Violeta Odorčić, 22. 3. 2013.

           U četvrtak 21. ožujka 2013. ravnatelj škole Ivan Vukić i pedagoginja Aleksandra Smolić prisustvovali su predstavljanju projekta "Usvajanje pravilnih prehrambenih navika djece osnovnoškolske dobi u RH", kroz nutricionističko – edukativni koncept "zdravih" jelovnika školska kuhinja ( projekt školskih jelovnika).

          Koncept zdrave prehrane predstavili su predstavnici Podravke iz Koprivnice, a njegovu kvalitetu verificirali su Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

          Navedeni projekt već se nekoliko godina primjenjuje u osnovnim školama Grada Koprivnice, a njegov cilj je nutritivno poboljšati postojeće normative školskih jela, uvođenjem novih i raznolikih namirnica te primjenom nutricionističkih kriterija kreirati "zdravije" školske jelovnike radi stvaranja pravilnih prehrambenih navika školske djece i na dobrobit njihova zdravlja.

          Ovaj projekt je proširen  i na nacionalnu razinu te je od listopada 2012. g. do danas vrlo uspješno predstavljen u nekoliko osnovnih škola Republike Hrvatske.

          Projekt je koncepcijski osmišljen da se kroz nutricionističko – edukativne radionice razviju kod učenika prehrambene navike sukladno standardima prehrane djece osnovnoškolske dobi, da se unaprijedi školska prehrana i dugoročno utječe na poboljšanje prehrambenih navika učenika.

          Vrijedno je napomenuti da su ciljevi projekta u potpunosti usklađeni i sa ciljevima uvođenja zdravstvenog odgoja u nastavnom planu i programu koji se odnosi na pravilnu prehranu.

          Jedan od strateških ciljeva naše škole je u narednom razdoblju osigurati svim učenicima još kvalitetniju prehranu osposobljavanjem moderne školske kuhinje i primjenom koncepta "zdravih" školskih jelovnika. Nadamo se da ćemo u tome i uspjeti u periodu do početka naredne školske godine.

 

Ravnatelj, Ivan Vukić






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju