« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
U četvrtak 21. ožujka 2013. ravnatelj škole Ivan Vukić i pedagoginja Aleksandra Smolić prisustvovali su predstavljanju projekta "Usvajanje pravilnih prehrambenih navika djece osnovnoškolske dobi u RH", kroz nutricionističko – edukativni koncept "zdravih" jelovnika školska kuhinja ( projekt školskih jelovnika).
Koncept zdrave prehrane predstavili su predstavnici Podravke iz Koprivnice, a njegovu kvalitetu verificirali su Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
Navedeni projekt već se nekoliko godina primjenjuje u osnovnim školama Grada Koprivnice, a njegov cilj je nutritivno poboljšati postojeće normative školskih jela, uvođenjem novih i raznolikih namirnica te primjenom nutricionističkih kriterija kreirati "zdravije" školske jelovnike radi stvaranja pravilnih prehrambenih navika školske djece i na dobrobit njihova zdravlja.
Ovaj projekt je proširen i na nacionalnu razinu te je od listopada 2012. g. do danas vrlo uspješno predstavljen u nekoliko osnovnih škola Republike Hrvatske.
Projekt je koncepcijski osmišljen da se kroz nutricionističko – edukativne radionice razviju kod učenika prehrambene navike sukladno standardima prehrane djece osnovnoškolske dobi, da se unaprijedi školska prehrana i dugoročno utječe na poboljšanje prehrambenih navika učenika.
Vrijedno je napomenuti da su ciljevi projekta u potpunosti usklađeni i sa ciljevima uvođenja zdravstvenog odgoja u nastavnom planu i programu koji se odnosi na pravilnu prehranu.
Jedan od strateških ciljeva naše škole je u narednom razdoblju osigurati svim učenicima još kvalitetniju prehranu osposobljavanjem moderne školske kuhinje i primjenom koncepta "zdravih" školskih jelovnika. Nadamo se da ćemo u tome i uspjeti u periodu do početka naredne školske godine.
Ravnatelj, Ivan Vukić