preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Srdoči" Rijeka

Login
Mali novinari

Raspored informacija

    

    

 

Prehrana učenika

DOKUMENTI ŠKOLE

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Dabar 2017.

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2012.

Ukupno: 1042895
Ovaj mjesec: 7400
Ovaj tjedan: 169
Danas: 169
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Realiziran projektni dan s temom "Mali, ali važni vitamini"
Autor: Nensi Čargonja Košuta, 23. 10. 2019.

Povodom obilježavanja Dana zahvalnosti za plodove zemlje, Dana borbe protiv siromaštva i Dana kruha 16. listopada 2019. organizirali smo projektni  dan s temom  „Vitamini – mali, ali važni“.

 Odabirom teme trudimo se promicati zdravu prehranu i zdrave navike čime želimo poboljšati kvalitetu života naših učenika.

 


Vitamini se u hrani nalaze u malim količinama, ali našem su organizmu jako važni. Nedostatak pojedinog vitamina možemo osjetiti ako pratimo što nam naše tijelo želi reći.

To su organski kemijski spojevi važni za održavanje, razvitak i uredno funkcioniranje organizma što je izuzetno važno za školsku dob koja je period intenzivnog razvoja.

Temu smo prilagodili različitim dobnim skupinama i interesima naših učenika.

Sam početak su obilježili Zdravoljupci i igrokaz „Vitamini“ učenika drugog razreda namijenjeni učenicima od 1. do 3. razreda.

Učenici  dramsko – scenske grupe četvrtih razreda i učenici koji pohađaju nastavu Talijanskog jezika osmislili su igrokaz i recitacije za učenike četvrtih i petih razreda.

Zanimljive prezentacije na temu vitamina održali su učenici  šestog razreda te školska liječnica, dr. Nataša Fugošić Lenaz,  za sve učenike predmetne nastave.

Nakon svake etape projekta učenici su se mogli upoznati s namirnicama izloženima na stolovima koje sadrže različite vitamine podijeljene po nazivima vitamina. Također su mogli kušati zdrave crvene i zelene smoothie koje su izrađivali učenici Eko-skupine sa svojim učiteljicama.

Velik broj učenika u izradi krušnih proizvoda sa svojim ukućanima koristio se namirnicama bogatim vitaminima kao što su mrkva, jabuka, limun, rogač, orašasti plodovi, bundeva, cjelovite žitarice, zeleno lisnato povrće, jaja…

Zahvaljujemo učenicima, njihovim roditeljima, bakama i djedovima na sudjelovanju i podržavanju našeg projektnog dana i na svim darovima koji su tog dana učinili stolove raskošnima i primamljivima.

Cijeli projekt je imao i humanitarni karakter jer su učenici naše škole u suradnji s vjeroučiteljima donirali krušne proizvode potrebitima, a jabuke su ove godine donirane Dječjoj bolnici Kantrida. 

Marija Jurin i Josipa Žic, voditeljice školske Eko skupine 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju