preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Srdoči" Rijeka

Login
Mali novinari

Raspored informacija

    

    

 

Prehrana učenika

DOKUMENTI ŠKOLE

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Dabar 2017.

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2012.

Ukupno: 1042895
Ovaj mjesec: 7400
Ovaj tjedan: 169
Danas: 169
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Plavi dan
Autor: Leona Lempl, 24. 3. 2017.

U petak, 17. ožujka 2017. godine, učenici naše škole su sudjelovali na jedanaestom projektnom danu Pomorske škole Bakar „Plavi dan“ čija je tema ove godine bila „Spužve Jadrana“. 


Suradnja na „Plavom danu“ je već tradicionalna jer naša škola sudjeluje od samih početaka. Kako navode autori projekta, cilj mu je zaštita prirodne baštine Mediterana, edukacija učenika, osvješćivanje potrebe za osobnim doprinosom svakog pojedinca u očuvanju prirodnih bogatstava, kulture i običaja, promicanje vrijednosti zdrave mediteranske prehrane, održivosti razvoja i biološke raznolikosti Jadrana i Mediterana.

Predavanja su održali Milvana Arko- Pijevac, dipl. ing. biologije, muzejska savjetnica Prirodoslovnog muzeja Rijeka s temom „Jadranske spužve“.

Učenici su imali priliku saznati više o građi, načinu života i raznolikosti spužava s naglaskom na vrste Jadrana. Učenici Pomorske škole Bakar su nam prezentirali „Zanimljivosti o spužvama“, nakon čega su Neven Iveša, dipl.ing. bio-eko i gospodin Danijel Kaločera, po zanimanju inače spužvari, održali predavanje „Izlov, obrada i tržišna vrijednost obične spužve, Spongia officinalis u Jadranu“. Sve nazočne su upoznali s povijesti spužvarenja na Jadranu, s tehnikama i rizicima samoga posla te su naglasili manjak zakonske legislative u kontroli izlova.

Okupljeni su također imali priliku vidjeti i izložbu „Spužve Jadrana“ iz zbirke Prirodoslovnog muzeja Rijeka, a na kraju su kušali plodove mora.

Učenici su nova znanja po povratku prezentirali svojim školskim kolegama.

 

            Josipa Žic, uč. Biologije





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju