« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Dana 29. listopada 2015. godine u našoj školi obilježili smo Dane kruha - Dane zahvalnosti za plodove zemlje.
Na stolovima u glavnom holu škole učenici su izložili domaće krušne proizvode koje su napravili sa svojim roditeljima i bakama, razne žitarice i jabuke. Na panoima su predstavljeni likovni i literarni radovi učenika na temu kruh, plodovi zemlje i zdrava prehrana.
Kroz projekt „Dnevna doza imuniteta“ predstavili smo ulogu i važnost bundeve (buče, tikve) u zdravoj prehrani. Cilj projekta je bio upoznavanje sa zdravstvenim blagodatima bundeve u prehrani i raznim načinima pripreme i konzumacije bundeve.
Na centralnom stolu učenici su izložili različite vrste bundeva te proizvode pripremljene od bundeve (sjemenke, bučino ulje, bučine rezance, bučolada, bučnice, pite...). U suradnji s djelatnicima školske kuhinje učenicima je ponuđena na kušanje juha od bundeve.
Učenici su sa svojim mentorima izvodili literarne radove, edukativnu predstavu za niže razrede te su prezentirali i približili bundevu kao izvrsnu, ali zapostavljenu namirnicu. Predstavljeni su i recepti u kojima je bundeva glavni sastojak i to na hrvatskom i na engleskom jeziku.
Projekt je završen humanitarnim darivanjem kruha i jabuka udrugama, što su realizirali predstavnici učenika s vjeroučiteljima.
Ovim putem još jednom zahvaljujemo svim roditeljima i bakama koji su pomogli u izradi kruha i krušnih proizvoda.
Glavne koordinatorice Projekta: Marija Jurin i Josipa Žic