preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Srdoči" Rijeka

Login
Mali novinari

Raspored informacija

    

    

 

 

Prehrana učenika

DOKUMENTI ŠKOLE

Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Dabar 2017.

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2012.

Ukupno: 668031
Ovaj mjesec: 3714
Ovaj tjedan: 514
Danas: 125
vijesti
Mjere za umanjivanje rizika od zaraznih bolesti (uključujući i Coronavirus)
Nensi Čargonja Košuta / datum: 25. 2. 2020. 13:36

Upućujemo učenike na mjere za umanjivanje rizika od zaraznih bolesti koje uključuju i Coronavirus: potrebno je često i temeljito prati ruke sapunom i vodom stoga smo dodatno u sve razrede postavili sapune.

Mole se učitelji da zatraže od učenika dodatno pranje ruku prilikom ulaska u razred.

Prilikom kašljanja i kihanja dodatno prekriti usta i oprati ruke potom.

Izbjegavati kontakt s osobama koje imaju simptome prehlade ili gripe.

Potrebno je izbjegavati nezaštićeni kontakt s domaćim ili divljim životinjama.

Važno je pratiti medije ali i kritički provjeravati informacije kako bi se izbjegle dezinformacije i potencijalna stanja panike koja mogu samo dodatno ugroziti zdravlje.

O svim eventualnim promjenama aktualnog stanja (i dodatnim mjerama opreza na razini škole) bit će te obavješteni na vrijeme te vas molimo da pratite informacije na ovoj web stranici.

Stručna služba škole


[OPŠIRNIJE]Pusni utorak 2020.
Nensi Čargonja Košuta / datum: 25. 2. 2020. 18:57

   S osnovnim ciljem očuvanja tradicije i običaja kraja u kojem živimo i ovogodišnje „peto godišnje doba“ ispraćeno je u velikom stilu: gotovo svi učenici nižih razreda naše škole u pratnji svojih učiteljica, knjižničarke i ravnatelja u šarenoj maškaranoj povorci tradicionalno su prošetali naseljem i tako pjesmom i veselim poklicima razveselili sve mještane Srdoča na koje su nailazili putem.


[OPŠIRNIJE]Sedmaši i osmaši „hakirali“ Art kino
Nensi Čargonja Košuta / datum: 24. 2. 2020. 17:52

U sklopu projekta Škola u kinu u četvrtak, 20. veljače,  učenici 7. b, 7. d, 8.a i 8. b razreda gledali su projekciju danskog trilera za mlade Haker iz 2019. godine. 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o završetku karnevalskog vremena 2020.
Nensi Čargonja Košuta / datum: 24. 2. 2020. 10:50

Poštovani roditelji!

U utorak, 25. veljače, učenici razredne nastave povodom završetka ovogodišnjeg karnevalskog vremena tradicionalno će obići naselje. Povorka kreće sa školskog igrališta u pravcu Plodina i natrag do škole. Karnevalska povorka završava osudom i paljenjem Pusta na školskome igralištu, nakon čega će Srdočke maškare doći u školu. Naša škola još jednom se uključuje u čuvanje tradicije maškaranja našeg kraja.

Poželjno je da svi učenici dođu maskirani jer se planira nastava pod maskama.

Uvažavajući pravo na različita mišljenja, za učenike koji ne žele sudjelovati u paljenju Pusta bit će organizirani alternativni sadržaji, tj. bit će adekvatno zbrinuti u učionicama.

Ravnatelj

 


[OPŠIRNIJE]Teatar Oz ponovno u gostima na Srdočima
Nensi Čargonja Košuta / datum: 22. 2. 2020. 12:43

   U organizaciji školske knjižnice u četvrtak, 20. veljače, ponovno su ugošćeni naši stari znanci iz Teatra Oz, „najmanjeg kazališta na svijetu“ koji su odigravši svoju predstavu „Dobro se dobrim vraća“ ovom prigodom razveselili učenike 1.-3. razreda. Zbog brojnosti učenika i ovaj su put tradicionalno odigrane dvije izvedbe.

 


[OPŠIRNIJE]Edukacija iz pružanja prve pomoći
Nensi Čargonja Košuta / datum: 22. 2. 2020. 12:26

            I ove su godine učenici naše škole prisustvovali trodnevnoj edukaciji iz pružanja prve pomoći. Naučili su postavljati unesrećenoga u bočni položaj, tehniku oživljavanja, tretiranje otvorenih rana i krvarenja te upoznali načine imobilizacije kod prijeloma.

Edukacija je održana u Domu Crvenoga križa na Pećinama od 19. do 21. veljače, a šesteročlana ekipa koju čine Karlo Rapo, Lea Čeliković, Mara Marinović, Paola Danilović, Erika Pleše i Sara Jurasić predstavljat će školu u subotu 7. ožujka na Gradskome natjecanju HCK iz pružanja prve pomoći. 


[OPŠIRNIJE]Posjet Sveučilišnoj knjižnici
Nensi Čargonja Košuta / datum: 20. 2. 2020. 10:05
Ove godine svoj grad neće samo upoznavati stranci već i naši učenici. Program EPK 2020 nudi mnoštvo kulturnih događanja. Mi smo odlučili razgledati stalni postav - izložbu Glagoljica u Sveučilišnoj knjižnici. Svijet glagoljaške baštine oduševio je polaznike programa Moja Rijeka i Građanskog odgoja i obrazovanja. 
 
 
                                    Vesna Slaviček, uč. POV i Irena Ritterman, uč. HJ

[OPŠIRNIJE]"Knjiga o džungli" na velikom platnu samo za četvrtaše
Nensi Čargonja Košuta / datum: 18. 2. 2020. 16:14

Učenici 4. razreda naše škole bili su u Art kinu Croatia. Na programu je bila najnovija ekranizacija (iz 2016.) knjige Knjiga o džungli britanskog pisca R. Kiplinga. 


[OPŠIRNIJE]Putujuće filmske radionice Art kina Croatia u OŠ "Srdoči"
Nensi Čargonja Košuta / datum: 18. 2. 2020. 13:07

   Tijekom prvog polugodišta te u siječnju i veljači ove školske godine u OŠ "Srdoči" održana je Putujuća filmska radionica Art kina Croatia u suradnji s Udrugom Filmaktiv.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima učenika 8. razreda
Nensi Čargonja Košuta / datum: 18. 2. 2020. 12:33

U skladu s planiranim aktivnostima iz područja profesionalne orijentacije za učenike osmih razeda, obavještavamo Vas da će se u četvrtak (20.02.2020.) s početkom u 18:00 h održati roditeljski sastanak.

Teme o kojima će tom prigodom biti riječi su: Profesionalna orijentacija i Kontraindikacije za upis u pojedina zanimanja (školska liječnica).

Sastanak će se održati u blagovaoni škole.
Stručna služba škole

[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan sigurnijeg interneta
Nensi Čargonja Košuta / datum: 17. 2. 2020. 11:38
Polaznici Građanskoga odgoja i obrazovanja šestih razreda obilježili su Dan sigurnijeg interneta kao i mnogi njihovi vršnjaci te su na taj način još jednom osvijestili važnost odgovornijeg pristupa suvremenim tehnologijama.
Učenici su rješavali kvizove i čitali korisne savjete koje je izvrsno za djecu i mlade pripremila www.medijskapismenost.hr, a zatim je izrađen i plakat.
 
Irena Ritterman, uč. HJ i voditeljica INA-e Građanski odgoj

[OPŠIRNIJE]Valentinovo 2020.
Nensi Čargonja Košuta / datum: 16. 2. 2020. 19:36

Dan zaljubljenih i ove je godine tradicionalno obilježen raznim prigodnim aktivnostima i tematskim satovima u razrednim odjelima, ali i školska je knjižnica dala svoj uobičajeni doprinos.


[OPŠIRNIJE]Gradsko natjecanje – futsal djevojčice
Nensi Čargonja Košuta / datum: 13. 2. 2020. 16:55

U četvrtak, 13. veljače, učenice naše škole su se natjecale u futsalu za djevojčice u dvorani Dinko Lukarić na Kozali. Osvojile su 2. mjesto i izborile pravo nastupa na županijskoj razini koja ce se održati početkom ožujka. 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o održavanju manifestacije Rijeka psihologije 2020.
Nensi Čargonja Košuta / datum: 12. 2. 2020. 10:08

Draga djeco i roditelji,

Od 17. do 23. veljače 2020. održava se manifestacija Rijeka psihologije.  Cilj manifestacije je prikazati što više aktivnosti iz različitih područja psihologije na brojnim lokacijama u Rijeci i okolici, a sve u svezi popularizacije psihologije.

Ovogodišnji program možete pogledati u privitku, a detaljnije na službenim stranicama manifestacije https://rijekapsihologije.org/program .

U sklopu manifestacije u našoj će se školi u četvrtak, 20. veljače 2020. s početkom u 17:00 sati održati radionica za učenike 5. i 6. razreda „Kako preživjeti pismeni ispit?“. Voditeljice radionice su psihologinje Martina Bažon i Tamara Bernobić.

Pozivamo zainteresirane učenike da se prijave kod psihologinje škole.

Tamara Bernobić, psihologinja 


[OPŠIRNIJE]Susret ambasadora TIĆ-a
Nensi Čargonja Košuta / datum: 12. 2. 2020. 08:54

U utorak 11. veljače 2020. naši su učenici sudjelovali u prvoj aktivnosti ambasadora TIĆ-a riječkih osnovnih škola koja je održana u Gradskoj vijećnici u trajanju od 11:00 do 13:00 sati. Aktivnost se provodila povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta.

Dan sigurnijeg interneta obilježava se kako bi se promicala sigurnija i odgovornija upotreba online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Na edukativno-kreativnoj radionici sudjelovali su predstavnici OŠ Srdoči, ambasadori TIĆ-a, Nora Guščić (8. a) i Mateo Andrić (8. c) te novoizabrani ambasadori učenica Maja Pogač (6. b) i Leona Čizmarević (6. c).

Tamara Bernobić, psihologinja


[OPŠIRNIJE]Obilježen Svjetski dan bolesnika 2020.
Nensi Čargonja Košuta / datum: 11. 2. 2020. 20:50

Ivan Pavao II. 1992. g. ustanovio je Svjetski dan bolesnika koji se obilježava 11. veljače. Njime se želi potaknuti ljude i svijet na promišljanje o najboljim mogućnostima u brizi i njezi oboljelih, ali to je ujedno i prigoda za zahvalnost svima onima koji skrbe o bolesnicima - zdravstvenim, socijalnim, vjerskim i drugim djelatnicima te volonterima.

            Kao i svake godine, učenici i profesori OŠ „Srdoči“ pridružili su se obilježavanju Svjetskog dana bolesnika tematskom obradom na satovima razrednih odjela, a u 4. b razrednom odjelu održana je radionica pod nazivom „Pismo bolesnome prijatelju“.

            Učenici su imali prilike upoznati i usporediti odnos društva prema bolesnicima danas i prije dvije tisuće godina te iznositi vlastita iskustva u odnosu s bolesnicima.

Suosjećanje, uzajamnost i solidarnost navedeni su kao temeljne društvene vrijednosti bez kojih nema humanoga društva i svijesti o onima koji trpe.

 

                                                        Zrinka Terzić,

                                       vjeroučiteljica i koordinatorica CK


[OPŠIRNIJE]„Srdočki školani“ i „Rečke lumbrele“
Nensi Čargonja Košuta / datum: 11. 2. 2020. 11:33

Ovogodišnji dječji karnevalski vikend i njegove tradicionalne povorke u Rijeci i Opatiji održane su 8. i 9. veljače. S ponosom valja istaknuti da je školska karnevalska skupina „Srdočki školani“ između 70 maškaranih grupa u Rijeci te njih 38 u Opatiji bila uvjerljivo najbrojnija, s ukupno 320 prijavljenih sudionika, što predstavlja rekord škole od početka sudjelovanja u službenim karnevalskim povorkama u posljednjih 18 godina!

Ovogodišnja maska grupe „Srdočki školani“ bila je inspirirana aktualnim novopečenim statusom Rijeke - Europske prijestolnice kulture te njenim najprepoznatljivijim simbolom –  kišobranom tj. „lumbrelom“.

U čast navedenom naziv maske bio je: „Rečke lumbrele“, a u uvodnom tekstu kojima je skupina najavljivana na pozornicama tijekom redute govoreno je: „...Postale smo modni hit, postale smo rečki brend. Za nami luduju si, i stari i mladi. ...V Reke daž vavek pada. Ma ča nas briga! Mi nimamo problema aš smo 2020. prestolnica kulture i va Europe top tema!...“


[OPŠIRNIJE]Karnevalski vikend i matematičko natjecanje „Klokan bez granica 2020“
Administrator / datum: 7. 2. 2020. 11:21

Obavještavaju se učenici da će se i ove godine održati međunarodno natjecanje iz matematike „Klokan bez granica“: pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 19. ožujka 2020. godine u 12 sati i 30 minuta će se po dvadeset i drugi put održati Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica". Koordinatorica natjecanja za školu je kolegica Nensi Lučić Kinkela kojoj je potrebno sakupiti 15 kn po natjecatelju. Uplate se mogu izvršiti najkasnije do 14. veljače 2020. godine.

 

Karnevalska događanja

Ovaj vikend, za učenike sudionike karnevalskih događanja, predstavlja vrhunac s dvije međunarodne povorke – Rijeka 8.2. i Opatija 9.2.

Budući da se radi o zahtjevnom programu za polaznike, u ponedjeljak 10.2. planiramo nastavu prilagoditi uvažavajući obaveze koje su učenici odradili predstavljajući svoju školu. Tako će ućenici imati mogućnost odgoditi pisane radove i usmena ispitivanja za taj dan te će se i sadržajno rasteretiti učenici (bez zahtjevnijih obrada s naglaskom na odgojne predmete u razrednoj nastavi).

Stručna služba škole


[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan sjećanja na holokaust
Nensi Čargonja Košuta / datum: 29. 1. 2020. 15:44

U znak sjećanja na žrtve nacističkih režima tijekom Drugoga svjetskog rata, u većini europskih zemalja 27. siječnja se organiziraju razne aktivnosti kojima se ljude želi podsjetiti te prikladnim sadržajima educirati učenike i mladež o ovom nemilom razdoblju iz naše ne tako davne povijesti.

Taj datum je izabran zato što je 1945. godine Crvena armija na taj dan oslobodila 7.500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u najzloglasnijem koncentracijskom logoru Auschwitz u Oświęcimu u Poljskoj.

Obilježavanju ovoga dana ove smo se ove godine pridužili i mi te su, na spomenuti datum, učenici 8.a i 8.b razreda u pratnji svoje učiteljice Dee Bukvić Bolanča, u školskoj knjižnici gledali film „Dječak u prugastoj pidžami“, ekranizaciju istoimene knjige Johna Boynea. Po završetku filma  uslijedio i kahoot kvit (koji je za tu prigodu izradila knjižničarka) na temu Drugog svjetskog rata i spomenutog filma, a koji je ujedno poslužio i kao sistematizacija sadržaja sata.


[OPŠIRNIJE]I mi smo donirali djeci s ljubavlju
Nensi Čargonja Košuta / datum: 23. 1. 2020. 17:50

Predstavnici 4.b razreda naše škole, u pratnji svoje učiteljice bili su 23. siječnja 2020. u Udruzi "...i djeci s ljubavlju" te u Užarskoj ulici izvršili primopredaju sakupljenih plastičnih čepova.

Zahvaljujemo svima na trudu oko skupljanja plastičnih čepova/poklopaca jer tako pomažemo da se opremi kabinet za slabovidnu djecu.

Akcija skupljanja se nastavlja pa pozivamo sve zainteresirane da donesu skupljene čepove u učionicu 4. b razreda.

Dajna Bakotić, uč. RN


[OPŠIRNIJE]„Čitanjem do zvijezda“ 2019./2020.
Nensi Čargonja Košuta / datum: 15. 1. 2020. 20:32

U srijedu, 15. siječnja 2020. godine, tijekom 4. školskog sata u knjižnici OŠ “Srdoči” održana je ovogodišnja školska razina natjecanja “Čitanjem do zvijezda”.

Ovo je šesta godina zaredom u kojoj naša sudjeluje na ovom čitalačkom natjecanju, inače u organizaciji kolega knjižničara iz Međimurske županije.

Redovito se čita te, u pismenom dijelu ispita, odgovara na pitanja iz triju naslova, obično vezanih za određenu temu. Ove godine čitali su se naslovi:  “Harry Potter i kamen mudraca” (J. K. Rowling), “Zmaj ispod Staroga grada” (Krunoslav Mikulan) i “Nikadgrad” (Jessica Townsend).

Školskom natjecanju je pristupilo šest učenica: Paola Danilović (7.d), Laura Peršić (8.c), Lara Šarić (8.c), Eleonora Ećimović (8.c), Nora Guščić (8.a) i Tia Kapović (8.b).


[OPŠIRNIJE]PRIJAVE ZA UPIS U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE „SRDOČI“ U ŠKOLSKOJ 2020./2021. GODINI
Nensi Čargonja Košuta / datum: 15. 1. 2020. 09:44

Od ponedjeljka, 27. siječnja do petka, 31. siječnja 2020. pozivaju se roditelji da izvrše prijavu djeteta  za upis u osnovnu školu „Srdoči“.

Prijave za upis učenika obavljat će se u ponedjeljak i srijedu, od 12:30 - 17:00 sati, te u utorak, četvrtak i petak od 10:00 do 13:00 sati u uredu psihologinje škole.

Školski obveznici su djeca rođena od 1. travnja 2013. do 31. ožujka 2014. godine.

Roditelj, odnosno, staratelj prijavljuje dijete u osnovnu školu kojoj dijete pripada prema upisnom području.  Roditelji koji žele upisati dijete u školu izvan svog upisnog područja, školi koju su izabrali dostavljaju obrazac „zahtjeva“.  


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija "Za 1000 radosti"
Nensi Čargonja Košuta / datum: 12. 1. 2020. 13:21

Naša škola se i ove godine rado uključila u tradicionalnu akciju Hrvatskog Caritasa pod nazivom „Za 1000 radosti“.

Riječ je o humanitarnoj akciji koja se provodi već sedamnaestu godinu zaredom i to uz potporu i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj ove akcije je pomoći najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj koje teško preživljavaju boreći se s bolesti, siromaštvom i nezaposlenosti.


[OPŠIRNIJE]Odluka o odobrenju izostanaka učenika
Nensi Lučić Kinkela / datum: 3. 1. 2020. 09:58

Učenicima čiji su roditelji podnjeli pravodobni zahtjev za izostanak s nastave u periodu od 07. - 10.01.2020. godine, odobrava se izostanak s nastave u trajanju od ukupno 4 navedena radna dana.


[OPŠIRNIJE]Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija
Administrator / datum: 18. 12. 2019. 12:02

Upućujemo Vas da su publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu dostupne na poveznici, a video sadržaj "Kako zaštiti djecu na internetu" je dostupan na poveznici.

 

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima o planu nadoknade dana provedenih u štrajku
Nensi Čargonja Košuta / datum: 11. 12. 2019. 10:54

Poštovani roditelji i učenici,

Prije svega želimo Vam zahvaliti na podršci tijekom najduljeg štrajka u obrazovanju. Vaše razumijevanje i potpora dio su našeg postignutog rezultata.

Tijekom štrajka nastava nije održana za 16 radnih dana te smo iste, u interesu učenika, dužni odraditi kako bismo uspješno zaokružili nastavnu godinu.

Prema zakonskim odredbama školska godina izvršava se u minimalno 175 školskih dana stoga smo dužni odraditi nastavne dane te je sadržajna nadoknada (provođenje dodatnih sati tijekom postojećih dana ili sadržajno skraćivanje) kao takva nemoguća.

Prema resornom Ministarstvu, Uredu državne uprave i osnivaču (Grad Rijeka) dužni smo dostaviti plan nadoknade koji smo donijeli na sjednici Vijeća učitelja 5. prosinca 2019.

Stoga predlažemo sljedeći plan nadoknade dana provedenih u štrajku:

1. ponedjeljak, 23. prosinca 2019.

2. 7. do 10. siječnja 2020. (skraćivanje zimskih praznika)

3. 14. do 17. travnja 2020. (skraćivanje proljetnih praznika)

4. petak, 12. lipnja 2020. iz planiranog nenastavnog dana u nastavni dan

5. produljenje nastavne godine od 18. do 26. lipnja 2020.

Ako ste planirali putovanje u periodu od 7. do 10. siječnja potrebno je samo obavijestiti razrednika o izostanku. Takvi izostanci bit će opravdani, štoviše, u tim danima nadoknade neće se pisati pisane provjere već će težište biti na ponavljanju i utvrđivanju gradiva.

Po donesenom Planu nadoknade postupamo do konačne odluke MZO, UDU i Grada Rijeke, o čemu će te biti pravovremeno informirani.

Stručna služba škole


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima o nalazu neprihvatljivih sadržaja na društvenim mrežama
Administrator / datum: 26. 9. 2019. 13:21

Poštovani roditelji,

u proteklih nekoliko dana došli smo u posjed dokaza o neprimjerenom izražavanju naših učenika na društvenim mrežama (konkretno Instagram) gdje su učenici objavljivali fotografije naših djelatnika bez njihove privole te se vrlo negativno i nekorektno izražavali u komentarima o pojedinim učiteljima.

Takvo ponašanje podložno je procesuiranju pedagoškim mjerama sukladno Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera:

1.  čl. 3. st. 2 f.) poticanje drugih učenika na neprihvatljiva ponašanja;

g) uznemiravanje učenika ili radnika škole odnosno druge aktivnosti koje izazivaju nelagodu u drugih osoba, nakon što je učenik na to upozoren

2. Teža neprihvatljiva ponašanja:

Čl. 3 st. 3 , b) povreda dostojanstva druge osobe omalovažavanjem, vrijeđanjem ili širenjem neistina i glasina o drugome učeniku ili radniku škole;

3. Teška neprihvatljiva ponašanja (u ovom se slučaju odnose na admnistratora stranice)

Čl. 3. st. 4. f) poticanje grupnoga govora mržnje

Koristimo priliku da pozovemo roditelje da preispitaju aktivnosti svoje djece na društvenim mrežama te ih ponovno upute na standarde i pravila ponašanja koja vrijede i u realnom i u virtualnom prostoru.

Za učenike za koje se utvrde objektivne okolnosti da su sudjelovali na bilo koji način u spornoj grupi bit će pozvani roditelji te izrečene pedagoške mjere sukladno navedenom Pravilniku.

Stručna služba Škole


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju