2020-11-20 13:21:44

MEĐUNARODNI MJESEC ŠKOLSKIH KNJIŽNICA I MJESEC HRVATSKE KNJIGE U KNJIŽNICI

Unatoč epidemiološkoj situaciji i uvjetima rada ove školske godine, u knjižnici smo obilježili Međunarodni mjesec školskih knjižnica i Mjesec hrvatske knjige.

Učenici predmetne nastave sudjelovali su u aktivnosti nazvanoj Book tasting- Kušanje knjiga. Knjige za kušanje odabrane su prema dobi učenika. Cilj radionice je da isprobaju različite teme, autore i žanrove koje možda ne bi sami posudili u knjižnici. Nakon proučavanja korica, naslovnice i nekoliko pročitanih stranica kreću na drugu knjigu. Kada svatko kuša svaku knjigu s „menija“, učenici iznose svoje mišljenje i odluku hoće li ih posuditi i čitati.

Sa učenicima razredne nastave, trećim i četvrtima razredima, provedena je aktivnost Čitateljski maraton. Čitali smo naglas nepoznate tekstove hrvatskih autora, pažljivo slušali i procjenjivali sebe i druge. Dobro smo se zabavili i podsjetili se na važnost čitanja i knjige.

U Mjesecu hrvatske knjige učenici sedmih i osmih razreda sudjelovali su u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja - ISTRAŽIVAČI PLANETA Z. Ove je godine kviz je prilagođen novonastaloj situaciji; umjesto čitanja knjiga, trebalo je istražiti online izvore informacija. Od svih učenika naše škole koji su se uključili, kao najbolja izdvojena je Judita Jurin, učenica 8b razreda.

   


Osnovna škola "Srdoči" Rijeka