2020-09-05 11:23:02

OBAVIJEST O POČETKU NOVE NASTAVNE GODINE 2020./2021. I RASPOREDU PRVOG DANA NASTAVE: poruka ravnatelja

Dragi učenici i roditelji!

Pred nama je nova školska godina, puna izazova kojoj će se, osim prilagođavanja nastavi trebati prilagoditi i novim obvezama i pravilima ponašanja u školi neuobičajenim za dosadašnji način života i ponašanja u školi.

Svaka škola obvezna je prilagoditi svoj rad novim uvjetima sukladno preporukama nadležnih zdravstvenih tijela i službi.

S radošću i veseljem  najavljujemo ponovni povratak učenika u školske klupe. Nakon što smo prošlu školsku godinu u nekim razredima morali završiti na daljinu, a zbog pojave virusa COVID-19, radosni smo što se svi učenici ponovno vraćaju u školu.

I ova nova školska godina započinje u posebnim okolnostima, možda čak i težim od onih u kojima je završila stara, ali smo sve učinili i pripremili da bi sukladno svim epidemiološkim i organizacijskim uputama učenici u školi bili koliko je moguće sigurni i zaštićeni.

Zbog posebnih epidemioloških i organizacijskih mjera nastava će se za vrijeme trajanja tih mjera odvijati na u dvije smjene.

Učenici razredne nastave ići će u jednu, jutarnju smjenu, s početkom u 7:30 sati, a učenici predmetne nastave u drugu, međusmjenu, s početkom u 11:30 sati.

Za sada krećemo s ovakvom organizacijom rada, a u svakom trenutku morat ćemo biti spremni na novi, drugačiji pristup, ovisno o epidemiološkoj situaciji u našoj lokalnoj zajednici.

Učenici i roditelji bit će pravovremeno obaviješteni o svemu.

Nadamo se da će se tijekom nekoliko mjeseci nastava u potpunosti vratiti u školu i da će sve biti kao i ostalih školskih godina.

Djelatnici naše škole učinit će maksimum napora da naša djeca budu sigurna i zdrava i da im budu osigurana sva prava vezana uz obrazovanje.

Samo ukoliko svi zajedno budemo uspješno surađivali, poštivali i pridržavali se propisanih mjera, nastavna godina započet će i odvijati se primjereno.

Nastavna godina 2020./2021. započinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine.

Prvi dan nastave učenici će imati samo dva sata razrednika gdje će ih razrednici upoznati s epidemiološkim mjerama, posebnom organizacijom nastave, posebnim pravilima koja će vrijediti te im dati sve ostale važne informacije o nastavi i školi u ovim posebnim okolnostima.

RASPORED ZA 1. RAZRED - PRVI DAN ŠKOLE

Prijam učenika 1. razreda počinje u 18:30 sati na platou školskog malonogometnog igrališta.

U slučaju lošeg vremena prijem učenika prvog razreda održat će se u sportskoj dvorani.

Obvezno je održavanje distance od 1,5 m  između učenika i roditelja. 

Tijekom prijma učenicima i roditeljima će se kratko obratiti ravnatelj i njihova učiteljica. Nakon toga učenici će s razrednicom ući u školu.

Svima Vama želim uspješan i sretan početak te nadasve zdrave i vesele predstojeće dane nove školske 2020./2021. godine.

Ostanimo odgovorni, poštujmo epidemiološke mjere i čuvajmo svoje i zdravlje ostalih!

                                                                  Ravnatelj,  mr. sc. Ivan Vukić

 


Osnovna škola "Srdoči" Rijeka