2020-09-01 10:57:03

OBAVIJESTI UZ POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Poštovani roditelji, dragi učenici!

 

Ovdje ćemo objavljivati sve obavijesti vezane uz početak nove školske godine 2020./2021.

 

OBJAVLJENE EPIDEMIOLOŠKE MJERE HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO ZA ŠKOLE I VRTIĆE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

 

I

 

Modeli i preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021. u uvjetima povezanima s COVID-19.

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je epidemiološke mjere za školske i predškolske ustanove koje će se provoditi tijekom epidemije Corona virusa. Objavljene mjere bit će prilagođene potrebama i mogućnostima svake škole, a  Ministarstvo znanosti i obrazovanja je objavilo  detaljne upute primijene mjera u školama s obzirom na njihove specifičnosti.

 

DOKUMENT MJERE HZJZ --> PREUZMI

DOKUMENT  MZO --> PREUZMI

 

 

Nastava za sve razrede započinje 7. rujna 2020. godine i odvijati će se za sve razrede od 1. do 8. razreda sukladno epidemiološkim mjerama i posebnoj organizaciji nastave. Svi učenici obvezni su dolaziti u školu i pridržavati se epidemioloških mjera koje će biti propisane na razini škole.

Cilj ovih mjera i posebne organizacije rada nastave je što više spriječiti širenje virusa Covid-19 i zaštititi sve dionike obrazovnog sustava od moguće zaraze.

Ističemo važnost odgovornog ponašanja svih - učitelja i djelatnika škole, učenika i roditelja, a posebno apeliramo na roditelje učenika da svojoj djeci objasne važnost odgovornog ponašanja i pridržavanja mjera i u školi, ali i izvan škole.

Odgovorno ponašanje izvan škole također je uvjet da ove i sve druge mjere imaju smisla. One neće imati smisla ako se zbog neodgovornog ponašanja učenika ili njihovih roditelja izvan škole neko dijete zarazi i zbog toga cijeli njegov razred bude morao u samoizolaciju. 

Detaljnije informacije o specifičnim mjerama za našu školu, organizaciji i početku nastave i svim ostalim stvarima vezanima uz nastavu i školu objavit ćemo nakon 31. kolovoza.

 

Ovim Vas putem još jednom podsjećamo da ćete sve novosti i informacije vezane za načine i organizaciju rada (smjena) u novoj, 2020./2021. školskoj i nastavnoj godini, udžbenicima i ostalome (podjela navedenoga), moći pravovremeno pronaći na mrežnim stranicama škole.

 

Poštovani roditelji,

 

zahvaljujemo Vam na suradnji i podršci koju ste nam do sada iskazivali  s nadom i vjerom da ćemo iz svega ovoga ubrzo izaći jači i sposobniji za mnoge druge izazove koji su pred svima nama.

Samo uzajamnim povjerenjem, razumijevanjem i suradnjom svih nas zajedno ćemo  ploviti kroz sve ove probleme i izazove.

Do tada svi mi ostajemo otvoreni za sva Vaša pitanja i moguće nejasnoće.

 

Veliki pozdrav svima od ravnatelja


Osnovna škola "Srdoči" Rijeka