2020-07-01 15:54:00

I ove godine višestruko nagrađeni na natječaju ČA u versin, riči i pinelu

Unatoč ovogodišnjoj neuobičajenoj i kompliciranoj situaciji s COVID-om koja nas je po prvi puta u povijesti „zaključala“ u naše domove i primorala na izvođenje nastave, ali i svih drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti na daljinu, naša je škola i ove godine tradicionalno i s velikim entuzijazmom odlučila aktivno sudjelovati u natječaju ČA u versin, riči i pinelu OŠ Bijaći iz iz Kaštel Novog u Dalmaciji.

Zbog navedenih razloga svečana 29. Čakavska večer, koja se inače organizira u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, ovaj put nije održana, ali je V.  (međunarodni) literarni, recitatorski i likovni natječaj ipak uspješno proveden.

Ovogodišnja  tema  natječaja je bila ČA dičja fantažija oliti mašta mogu svašta!

Jako smo ponosni što možemo reći da je i ove godine nekoliko poslanih radova naših učenika odabrano među najboljima i to:

  • za pjesmu „Ča se more dečja mašta“, Mara Slipšević, 3. raz. – 1. mjesto; mentorica: Margareta Jagatić Gavran
  • za pjesmu „Glava“, Kaja Anić, 2. raz. – 3. mjesto; mentorica: Gordana Vukić
  • za pjesmu „Najdraža igračka“, Marino Babić, 2. raz.; posebna pohvala ocjenjivačkog suda;  mentorica: Gordana Vukić

Nagrade, zahvalnice i pohvalnice za sve sudionike i njihove mentorice ove su godine stigle poštom na adresu škole u zadnjem tjednu lipnja.

Ovim putem još jednom čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima, a naročito mentorici prvonagrađene učenice, Margareti Jagatić Gavran, kojoj je ovo ujedno bila prva mentorska uloga na nekom literarnom natječaju.

Unaprijed se veselimo sudjelovanju na VI. natječaju i 30. Čakavskoj večeri – nadamo se uživo!

Nensi Čargonja Košuta, šk. knjižničarka

 


Osnovna škola "Srdoči" Rijeka