2015-11-12 09:28:49 Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje Dana 29. listopada 2015. godine u našoj školi obilježili smo Dane kruha - Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Na stolovima u glavnom holu škole učenici su izložili domaće krušne proizvode koje su napravili sa svojim roditeljima i bakama, razne žitarice i jabuke. Na panoima su predstavljeni likovni i literarni radovi učenika na temu kruh, plodovi zemlje i zdrava prehrana. Kroz projekt „Dnevna doza imuniteta“ predstavili smo ulogu i važnost bundeve (buče, tikve) u zdravoj prehrani. Cilj projekta je bio upoznavanje sa zdravstvenim blagodatima bundeve u prehrani i raznim načinima pripreme i konzumacije bundeve. Na centralnom stolu učenici su izložili različite vrste bundeva te proizvode pripremljene od bundeve (sjemenke, bučino ulje, bučine rezance, bučolada, bučnice, pite...). U suradnji s djelatnicima školske kuhinje učenicima je ponuđena na kušanje juha od bundeve. Učenici su sa svojim mentorima izvodili literarne radove, edukativnu predstavu za niže razrede te su prezentirali i približili bundevu kao izvrsnu, ali zapostavljenu namirnicu. Predstavljeni su i recepti u kojima je bundeva glavni sastojak i to na hrvatskom i na engleskom jeziku. Projekt je završen humanitarnim darivanjem kruha i jabuka udrugama, što su realizirali predstavnici učenika s vjeroučiteljima. Ovim putem još jednom zahvaljujemo svim roditeljima i bakama koji su pomogli u izradi kruha i krušnih proizvoda.
Glavne koordinatorice Projekta: Marija Jurin i Josipa Žic |
Osnovna škola "Srdoči" Rijeka |