2015-10-26 08:55:16

Dan jabuka u OŠ „Srdoči“ 2015/2016.

„4. c jede zdravo“

    Povodom obilježavanja Dana jabuka učenici 4. c razreda izrađivali su jabuke od gline te su imali priliku jesti domaći čips od jabuka. Često nam se događa da u svakodnevnoj prehrani zaboravimo na vrijednost voća. Prema podatcima Hrvatske gospodarske komore, prosječna potrošnja jabuka po stanovniku u Republici Hrvatskoj iznosi 15 kg godišnje. Jabuka spada među najkorisnije namirnice za zdravlje organizma jer je bogata vitaminima C, A, E, B1, B2, B6, beta karotenom, vlaknima, kalijem, kalcijem, fosforom, željezom, magnezijem i ugljikohidratima. U jabuci ima 85 do 90% vode pa stoga uspješno osvježava i gasi žeđ. Učenici su s veseljem pristupili tematskim aktivnostima te su zajedno s učiteljicom uživali u okusu domaćega čipsa od jabuke.

pripremila: Petra Berlot, pedagoginja


Osnovna škola "Srdoči" Rijeka