preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Srdoči" Rijeka

Login
Mali novinari

Raspored informacija

    

    

 

 

Prehrana učenika

DOKUMENTI ŠKOLE

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Dabar 2017.

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2012.

Ukupno: 707579
Ovaj mjesec: 1328
Ovaj tjedan: 508
Danas: 37
vijesti
Popis drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u šk. god. 2020./2021.
Administrator / datum: 15. 7. 2020. 12:20

U skladu s navedenim Zakonom učitelji su izvršili odabir udžbenika i drugih obrazovnih materijala.

Sredstva za nabavu  dopunskih  i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke, mape, kutije za tehničku kulturu, atlas, …) ne osiguravaju se iz Državnog proračuna već ih samostalno k  u  p  u  j  u   roditelji.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O PRIJAVI U PB ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.
PETRA RADOŠEVIĆ / datum: 15. 7. 2020. 12:23

Poštovani roditelji,

Pozivamo sve zainteresirane za upis djece produženi boravak u šk. godini 2020./2021.da prijavnicu i svu potrebnu dokumentaciju predaju osobno u školu, A.Modrušana 33, 51000 Rijeka.

Prijavu je moguće podnijeti od 31.8. do 3.rujna 2020; od ponedjeljka do četvrtka ujutro od 9 do 11 i poslijepodne od 17 do 19 sati u učionici 67.


[OPŠIRNIJE]Suglasnosti za dodatne nastavne materijale u šk. 2020./2021. godini
Nensi Čargonja Košuta / datum: 25. 6. 2020. 11:04

Poštovani roditelji i učenici,

Najprije isprika budućim sedmašima jer smo omaškom na primopredaji udžbenika dali pogrešnu suglasnost za radne bilježnice koja se odnosi na šesti razred.

Pogrešku je moguće ispraviti ispisom dolje priložene ispravne suglasnosti ili dopisivanjem sedmog razreda u glavi postojeće suglasnosti koja će u naravi biti valjana budući da u svim razredima od roditelja tražimo suglasnost za radne bilježnice u obrazovnim predmetima.

U ovoj specifičnoj godini, molimo Vas da ispunjenu suglasnost poslikate i pošaljete na mail škole ossrdoci@gmail.com ili putem bilo kojeg dostupnog kanala svojem razredniku (viber, mail, edmodo i sl.).

Za učenike koji iz nekog razloga nisu bili u mogućnosti izvršiti povrat udžbenika isti je moguće učiniti u školi – tajništvo i nakon službenog kraja nastave.

Hvala na razumijevanju,

stručna služba škole


[OPŠIRNIJE]Obavijest za roditelje budućih prvašića
Nensi Čargonja Košuta / datum: 1. 7. 2020. 16:28

Upis Vašeg djeteta u školu održat će se u utorak, 14. srpnja 2020. godine od 14:00 do 17:00 sati i u srijedu, 15. srpnja 2020. godine od 10:00 do 12:00 sati u prostoriji psihologinje škole.

Roditelji na upis donose ispunjenu upisnicu (u prilogu) ili je popunjavaju u školi kad dođu na upis. Roditelji drugog upisnog područja na upis donose i Obrazac 5 koji izdaje škola kojoj dijete pripada prema upisnom području tj. u kojoj je obavljen predupisni postupak.

Dijete nije potrebno dovoditi na upis. Mole se roditelji da prilikom ulaska u školu dezinficiraju ruke i u što većoj mjeri drže socijalnu distancu.

Roditeljski sastanak će se zbog trenutačne epidemiološke situacije održati u školi u ponedjeljak, 31. kolovoza u 18:30 sati.

Upisnicu te popis potrebnog školskog pribora za prvi razred, kao i vježbe za još bolju pripremu djeteta za školu, preuzmite u prilogu.

 

Stručna služba škole


[OPŠIRNIJE]I ove godine višestruko nagrađeni na natječaju ČA u versin, riči i pinelu
Nensi Čargonja Košuta / datum: 1. 7. 2020. 15:54

Unatoč ovogodišnjoj neuobičajenoj i kompliciranoj situaciji s COVID-om koja nas je po prvi puta u povijesti „zaključala“ u naše domove i primorala na izvođenje nastave, ali i svih drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti na daljinu, naša je škola i ove godine tradicionalno i s velikim entuzijazmom odlučila aktivno sudjelovati u natječaju ČA u versin, riči i pinelu OŠ Bijaći iz iz Kaštel Novog u Dalmaciji.

Zbog navedenih razloga svečana 29. Čakavska večer, koja se inače organizira u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, ovaj put nije održana, ali je V.  (međunarodni) literarni, recitatorski i likovni natječaj ipak uspješno proveden.

Ovogodišnja  tema  natječaja je bila ČA dičja fantažija oliti mašta mogu svašta!

Jako smo ponosni što možemo reći da je i ove godine nekoliko poslanih radova naših učenika odabrano među najboljima i to:

  • za pjesmu „Ča se more dečja mašta“, Mara Slipšević, 3. raz. – 1. mjesto; mentorica: Margareta Jagatić Gavran
  • za pjesmu „Glava“, Kaja Anić, 2. raz. – 3. mjesto; mentorica: Gordana Vukić
  • za pjesmu „Najdraža igračka“, Marino Babić, 2. raz.; posebna pohvala ocjenjivačkog suda;  mentorica: Gordana Vukić


[OPŠIRNIJE]Najuspješniji učenici 2019./2020. na primanju kod gradonačelnika
Nensi Čargonja Košuta / datum: 25. 6. 2020. 16:44

Tradicionalno primanje najuspješnijih učenika riječkih osnovnih škola koji su se u svom dosadašnjem obrazovanju istaknuli izvrsnim uspjehom (5,0) i uzornim vladanjem, kao i svojom angažiranošću u brojnim dodatnim školskim i izvanškolskim te humanitarnim aktivnostima, ove je godine održano 24. lipnja u Salonu Grada Rijeke.

Učenike i njihove razrednike primili su gradonačelnik Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat te pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj i  tom im prigodom, uz riječi pohvale i podrške za nastavak u istom tonu, uručili i prigodne darove.

Među 24 pozvanih učenika bila je i predstavnica naše škole, ovogodišnja učenica generacije Corina Paparić Tadić iz 8.c, sa svojom razrednicom Lorettom Ćiković.

Kako je izgledao i tko je sve još sudjelovao u prigodnom programu možete pogledati ovdje, a mi od srca još jednom čestitamo Corini i želimo joj da  i dalje nastavi s jednakim entuzijazmom.

Nensi Čargonja Košuta


[OPŠIRNIJE]Priče naših učenika uskoro u zbirci
Nensi Čargonja Košuta / datum: 23. 6. 2020. 20:56

Šestaši Nika Vičević i Dino Prpić napisali su priču o Zmajčeku Pozojčeku koji odlazi u razne pustolovine. Taj neobični zmaj glavni je lik priča koje su učenici slali na natječaj Udruge Mlada pera koja potiče dječje stvaralaštvo.

Čestitke našim mladim autorima!
 
Irena Ritterman, uč. HJ

[OPŠIRNIJE]Film Čarobna olovka predstavlja našu školu na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece
Nensi Čargonja Košuta / datum: 23. 6. 2020. 20:53

Ponosni smo što će ove godine na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece biti prikazan i film koji je nastao u sklopu Putujućih filmskih radionica u našoj školi u suradnji s Art kinom Croatia.  

Ove je godine 58. po redu što dokazuje da je riječ o jednoj od najstarijih filmskih manifestacija u našoj zemlji.
Podsjećam, premijera je bila u Art kinu gdje je film Čarobna olovka prikazan uz ostale radove nekoliko riječkih škola.
Pohvale polaznicima filmskih radionica koji su iz tjedna u tjedan stjecali znanja i vještine uz vrsne mentore iz Art kina.
 
Bravo za naše filmaše!  
                                                                 Irena Ritterman,  uč. HJ 
 
 

[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje u projektu Večernjeg lista Mafin - Mala akademija financija
Nensi Čargonja Košuta / datum: 23. 6. 2020. 20:48
Učenici šestih i sedmih razreda u velikom su se broju uključili u projekt kojim učenici diljem Hrvatske razvijaju svoje znanje o financijskoj pismenosti.
Prema kriterijima projekta učenici su nakon kratke edukacije o financijskoj pismenosti pisali esej o tome koliko je važna financijska pismenosti pod mentorstvom učiteljica Antonije Strike, Leone Lempl i Irene Ritterman.
Projekt ima tri etape, no zbog situacije uzrokovane virusom došlo je do nekih promjena. Organizatori su istaknuli žaljenje što nema izravnog druženja u učionicama, no zato su pripremili edukativno predavanje kojim žele učenicima približiti sve te čudne financijske pojmove.

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju